Παίζουμε Βιβλίο;

Ξεκινήσαμε το εργαστήρι δεξιοτήτων από τον κύκλο Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη με υποθεματική τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και συγκεκριμένα το δικαίωμα των παιδιών στο σχολείο. Ο τίτλος είναι «Παίζουμε βιβλίο;» και ο στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι η ενίσχυση της φιλαναγνωσίας. Τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο, να γνωρίσουν τα οφέλη της μεγαλόφωνης ανάγνωσης και επιπλέον να μάθουν να παίζουν με ένα βιβλίο.

Αφίσες Προγράμματος

20231025 084013 4
1701080267200 3
IMG 20231109 101920 4

Τα νήπια αφού επισκεφτούν τη δημοτική βιβλιοθήκη θα οργανώσουν τις δανειστικές βιβλιοθήκες των τάξεων τους, θα διατυπώσουν κανόνες και θα τους καταγράψουν σε ένα συμβόλαιο το οποίο θα υπογράψουν με το δακτυλικό τους αποτύπωμα. Τέλος θα ξεκινήσουν να δανείζονται βιβλία.

Στη συνέχεια θα ακούσουν μεγαλόφωνα βιβλία που έχουν επιλέξει οι εκπαιδευτικοί και θα παίξουν με αυτά. Θα τα δραματοποιήσουν , θα τα συνδέσουν με ποιήματα και πίνακες ζωγραφικής και θα τα παρουσιάσουν με την τεχνική της παγωμένης εικόνας. Τέλος θα δημιουργήσουν τα δικά τους βιβλία τα οποία μπορούν κάνοντας χρήση λογισμικών να τα κάνουν ηλεκτρονικά.