Το σκοτάδι είναι πράσινο

Την Δευτέρα 8 Απρίλίου το 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας πήγε θέατρο. Η θεατρική παράσταση ¨ Το σκοτάδι είναι πράσινο” αποτελεί την αφόρμηση για την εισαγωγή του 3ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων : Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά :” Για το δάσος μαθαίνω, δρω και δημιουργώ”.

Λίγα λόγια για το ΄θεατρικό έργο:

IMG 20240408 103635 resized 20240414 083318522

Ο Τάκης ο Ανακυκλωτάκης και η Μίνα η Εξοικονομίνα μπαίνουν σε περιπέτειες, όταν το Μ.Ε.Τ.Ρ.Ο., το Μηχάνημα Εκτίμησης Της Ρύπανσης Όλων μπαίνει σε λειτουργία. Αντιμέτωποι με τον κ. Σπαταλόπουλο και τον Πύρρο τον Εμπρηστίδη, το περιβάλλον και η ζωή τους είναι στα όρια της απόλυτης καταστροφήςΣτο κέντρο όλων βρίσκονται πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον: Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Προστασία των δασικών εκτάσεων.Με κοστούμια και σκηνικά από ανακυκλώσιμα υλικά, η παράσταση ανοίγει το δρόμο για την επαναχρησιμοποίηση.

Τα νήπια προβληματίστηκαν πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα οπως η ρύπανση από τα σκουπίδια και οι συνέπειες τους, η κατασπατάληση της ενέργειας και η καταστροφή των δασών. Τη λύση θα την δώσουν οι άνθρωποι αλλάζοντας τον τρόπο ζωής τους και κυρίως δημιουργώντας και προστατεύοντας τα δάση επειδή ……..το σκοτάδι είναι πράσινο. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά, προβληματίστικαν, πρότειναν λύσεις, γέλασαν συγκινήθηκαν και δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν την αλλαγή.