17η Νοέμβρη

Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου προσεγγίζεται στο Νηπιαγωγείο μέσα από τις έννοιες Φασισμός -Δημοκρατία. Θεωρείται επίσης μια πολιτική μαθητική γιορτή επειδή το ιστορικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εκτυλίχτηκε μέσα στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Τα νήπια προσέγγισαν το ιστορικό γεγονός μέσα από την παρακολούθηση του animation 12410 και 1 Τριαντάφυλλα της ΕΡΤ. Στη συνέχεια είδαν και άκουσαν τα ιστορικά ντοκουμέντα και συζήτησαν πάνω σε αυτά. Μέσα από βιβλία , θεατρικά παιχνίδια και δραματοποιήσεις προσπάθησαν να κατανοήσουν τις έννοιες Δημοκρατία -Φασισμός και τη σημασία τους για την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού. Τέλος είδαν πώς ενέπνευσε αυτό το ιστορικό γεγονός τους ζωγράφους, τους ποιητές, τους συνθέτες και γενικότερα τις τέχνες.

Την ημέρα της γιορτής του ιστορικού γεγονότος της 17ης Νοέμβρη τα νήπια παρουσίασαν στους συμμαθητές τους το χρονικό του Πολυτεχνείου καθώς και θεατρικά δρώμενα . Τραγούδησαν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, φώναξαν συνθήματα του χθες και του σήμερα και έγραψαν τα δικά τους συνθήματα τα οποία τα παρουσίασαν και τα φώναξαν στους γονείς τους.